Wandelen in Drenthe

Hotel Hegen is een heerlijke uitvalsbasis voor wandeltochten. U kunt vanuit Hotel Hegen makkelijk het Pieterpad of de knapzakroutes starten of vervolgen. Ook op het Mantingerveld, Orvelterveld of het Geeserveld is het heerlijk wandelen. Wij informeren u graag over de diverse wandel mogelijkheden en wandeltochten in Drenthe. Hieronder meer informatie over routes en wandelarrangementen.

Desgewenst maken wij een lunchpakket voor u klaar!

 Happen & Stappen

Happen & Stappen

Heerlijk wandelen in combinatie met lekker eten. Compleet uitgestippelde routes door pittoreske Drenthse dorpen en gebieden. Deze route biedt voor ieder wat wils en geeft een kijkje in de Drenthse geschiedenis. Starten is mogelijk vanaf ons hotel.

pieterpad_hotel_drenthe

Pieterpad Drenthe

Het Pieterpad is tussen 1975 en 1981 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens. Dit wandelpad loopt van SintPietersberg bij Maastricht tot aan Pieterburen bij de Groninger waddenkust. Hier komt de naam Pieterpad ook vandaan.

 Knapzakroutes Drenthe Wandelen

Knapzakroutes Drenthe

Al jaren zijn de Knapzakroutes een begrip binnen en buiten Drenthe. De 63 Knapzakroutes gaan niet over de bekende paden, maar laten u juist de meest bijzondere plekjes in Drenthe zien.
U wandelt langs kronkelende beekjes, over smalle bospaadjes en over heidevelden. Onderweg maakt u kennis met het verhaal van het Drentse landschap en komt u in de kleinste Drentse dorpen.