Musea in Drenthe
Dat Drenthe meer te bieden heeft dan schapen, heide en hunebedden, dat mag wel duidelijk zijn. De provincie heeft daarnaast ook een heel aantal musea te bieden. Hieronder een overzicht.

 

westerbork-drenthe

Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse Joden in herinnering gehouden. Op het terrein van kamp Westerbork met reconstructies en monumenten, en in het museum.

vangogh-huis-nieuw-amsterdam

Van Gogh huis – Nieuw Amsterdam

Het Van Gogh Huis is een gebouw in NieuwAmsterdam waar Vincent van Gogh enige maanden gewoond en gewerkt heeft. Vincent van Gogh nam hier in 1883 zijn intrek en kreeg de kamer op de bovenverdieping, met balkon, tot zijn beschikking.

 gevangenismuseum-drenthe

Gevangenismuseum Veenhuizen

Het Gevangenismuseum laat het verleden en heden zien van straf en rechtspraak in Nederland. Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal.

 drents-museum

Drents Museum in Assen

Het museum heeft een grote vaste collectie over de prehistorie van de provincie Drenthe met vaste en wisseltentoonstellingen. Ook zijn er veenlijken te bezichtigen zoals het meisje van Yde en het paard van Weerdinge.