Fietsen in Drenthe

Vanuit ons hotel heeft u toegang tot tientallen prachtige fietsroutes door de verschillende Drentse brinkdorpjes en de veelzijdige Drentse natuur. Heerlijk fietsen langs heide, bossen, zandverstuivingen en vennetjes. 

HCR Hegen in Wezup ligt vlakbij fietsknooppunt 75 en 92.  U kunt middels het knooppunten systemen diverse kanten op om de Drentse bossen en de heide te verkennen. De route’s kunt u zo plannen dat er onderweg ook bezienswaardigheden zijn.

Fiets huren
Een fiets huren kan gewoon bij het hotel.Wilt u een fiets huren dan kan u contact met ons opnemen en dan regelen wij dit voor u. Naast de gewone fietsen kunt u ook andere fietsen huren zoals zoals elektrische fietsen, ATB`s en kinderfietsen.
Liever uw eigen fiets mee? Dat is ook geen probleem. Er is voldoende parkeermogelijkheid voor uw auto en fietsdrager.


Fietsarrangement

Lekker fietsen in drenthe in combinatie met een overnachting? Speciaal voor u hebben we een fietsarrangement samengesteld. Twee overnachtingen in ons hotel inclusief ontbijt en ontvangst met koffie en iets lekkers. Meer informatie over het fietsarrangement>>


Hieronder een overzicht van fietsroutes en bezienswaardigheden in de omgeving. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Happen & Trappen

Happen & Trappen

Heerlijk fietsen in Drenthe in combinatie met lekker eten. Compleet uitgestippelde routes door pittoreske Drenthse dorpen en gebieden. Deze route biedt voor ieder wat wils en geeft een kijkje in de Drentse geschiedenis. Starten is mogelijk vanaf ons hotel.

drentse-fiets4daagse-hotel

Drentse Fiets4daagse

De Fiets4Daagse is een fietsevenement, waaraan jaarlijks ca. 14.000 mensen mee doen. Uit alle windstreken van Nederland en zelfs vanuit andere landen komen deelnemers naar Drenthe om te genieten van  de natuur, de rust en de ruimte.

Kijk en kaasboerderij drentse hoeve

Kijk en kaasboerderij De Drentse Hoeve

Breng een bezoek aan dit biologische melkveebedrijf van de familie Hilbrands in Wezup. Neem een kijkje bij de koeien en kalfjes en ontdek het boerenleven. De kaasmakerij die aan dit bedrijf verbonden zit is ook zeker de moeite waard.

Museum van Papierknipkunst Westerbork

Het museum van Papierknipkunst presenteert orginele nationale en internationale papierknipkunst in vele onderwerpen.
De snij- en knipkunst komt oorspronkelijk uit China.

Orvelte Drenthe

Monumentendorp Orvelte

In het levendige monumentendorp Orvelte – waar mensen gewoon wonen en werken – beleeft u de geschiedenis aan den lijve. Ga mee op reis en beleef Orvelte zelf!

molen-drenthe

Jantina Hellingmolen in Aalden

Deze molen in Aalden kent een rijke geschiedenis. Breng een bezoek aan deze molen tijdens uw fietstocht. Op afspraak kan u een rondleiding krijgen en in de molenwinkel vindt u tal van lekkere producten.