Cultuur in Drenthe

Cultuur is in Drenthe op elke straathoek te vinden. Gewoon onderweg, toerend door het landschap kunt u uw hart ophalen aan de verhalen die de streek vertelt. Hunebedden brengen u dicht bij uw voorouders en ook vind u sporen uit de steentijd. 

Onderweg komt u ongetwijfeld langs machtige havezaten en landgoederen, mooie dorpjes met brinken en rietgedekte boerderijen. Ontdek de vele verschillende plekjes en laat u betoveren. Bekijk deze pagina voor alle tips.

Orvelte Drenthe

Monumentendorp Orvelte

In het levendige monumentendorp Orvelte – waar mensen gewoon wonen en werken – beleeft u de geschiedenis aan den lijve. Ga mee op reis en beleef Orvelte zelf!

 hunebedden-drenthe

 Hunebedcentrum Borger

Hunebedden zijn de oudste monumenten in Nederland. Deze monumenten zijn ongeveer 5.000 jaar geleden gebouwd in de Nieuwe Steentijd, de laatste periode van de Steentijd. Ontdek alles over hunebedden in het Hunebedcentrum.

 veenpark-emmen

Veenpark Emmen

In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven.  Rijdt en vaar door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk.

 

Geopark de Hondsrug

Het dorp Wezup ligt in het Hondsruggebied. Een uniek gebied; de ijstijden maakten er ruggen en dalen. De prehistorische mens liet er ons zijn schatten na. Duizenden jaren lang gaven mensen vorm aan een landschap dat van alle tijden is. Ontdek meer op de website.